Borstprothese

Borstprothese

Een borstprothese wordt voornamelijk vaak gebruikt door vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan ten gevolge van borstkanker. Een borstprothese kan ook geschikt zijn voor vrouwen die bijvoorbeeld 2 erg verschillende borsten hebben, bijvoorbeeld een borst met cup A en de ander met cup C. Een borstprothese zit aan de buitenkant van de borst, er is dus geen ingrijpende operatie nodig voor het plaatsen van een borstprothese.

Schaamte om ongelijke borsten

Veel vrouwen schamen zich voor ongelijke borsten, wat de oorzaak daar ook van is. Ze voelen zich vaak niet vrouwelijk en durven zich moeilijk bloot te geven bij hun partner en willen ook geen strakke en sexy kleding dragen. Een Borstprothese die onder uw kleding zit zal bij niemand opvallen als 'anders' het lijkt met alsof u gewoon twee dezelfde borsten heeft en kunt weer stralen in mooie en sexy kleding zonder dat u zich hoeft te schamen.

Keuze voor een borstprothese

Er bestaan veel verschillende soorten borstprotheses. Belangrijk is dat u zich goed laat informeren over wat er allemaal mogelijk is en dat u een borstprothese speciaal op maat laat maken voor uzelf. Er bestaan speciaal opgeleide mensen die u kunnen begeleiden in uw keuze voor een borstprothese. Wist u bijvoorbeeld dat er ook speciale borstprotheses bestaan voor als u gaat zwemmen?

Veel zorgverzekeraars vergoeden een borstprothese als uw probleem dusdanig groot is dat een borstprothese aangemeten moet worden. Zo is er geen enkele reden waarom u zich langer hoeft te schamen in strakke, sexy kleding op badkleding.